INTERNATIONAL TREE FUND

IdeŽle Verzekeringen werkt samen met het International Tree Fund


Wanneer er dan toch een autoverzekering gesloten dient te worden, kan je bij IdeŽle Verzekeringen terecht voor autoverzekeringen met gratis CO2-compensatie. Er is gemiddeld 85 m2 tropisch regenwoud nodig om de jaarlijkse uitstoot van een auto bij gemiddeld gebruik te compenseren. Dit komt overeen met de 7 inheemse bomen die IdeŽle Verzekeringen jaarlijks laat aanplanten voor iedere autoverzekering. Hiervoor werken wij samen met stichting het International Tree Fund en wordt een verbinding tot stand gebracht tussen verschillende bosgebieden aan de Pacifische kust van Costa Rica.

Zo worden naast de CO2-compensatie het leefgebied en de natuurlijke migratieroutes voor allerlei diersoorten hersteld en versterkt. De eerste verbinding, waaraan sinds 1999 wordt gewerkt, loopt tussen het regenwoud van Carara National Park en het nevelwoud op de berg Turrubares. Juist de overgang tussen verschillende ecosystemen levert een hoge biodiversiteit op. Het bos zal zolang het in het bezit is van het ITF niet gebruikt worden voor houtproductie en zal zich kunnen ontwikkelen tot primair bos.

Inmiddels is er in opdracht van de klanten van IdeŽle Verzekeringen reeds 7 hectare oerwoud aangeplant. En wordt er momenteel gewerkt aan de aanleg van nog eens 4 hectare. In totaal goed voor circa 10.200 bomen!

Joris Voeten en Judith Westerink zijn op 17 februari 2006 naar Costa Rica vertrokken om Arbofilia en het CEC-project te bezoeken. Er staan verschillende dingen op het programma. Namens de Provincie Noord-Holland zijn ongeveer 40.000 bomen geplant in de nevelwoudzone. De certificaatbomen zullen bezocht worden en zo ook de bomen die namens IdeŽle Verzekeringen zijn geplant. Ook zijn we benieuwd naar het Tepezquintles-project, dat als het goed is inmiddels is uitgevoerd. Naast het evalueren van projecten zullen zij tijd doorbrengen met onze vrienden van Arbofilia, die het niet makkelijk hebben gehad. Lees hierboven via de button verder.

 

 
Terug: goed doel