AMNESTY INTERNATIONAL
 
Amnesty International

De slachtoffers voor wie Amnesty International werkt, zijn mensen die oog hebben voor de wereld waarin ze leven. Die zich niet neerleggen bij onrecht en onderdrukking, maar er iets tegen doen. Mensen van Amnesty zijn overal ter wereld aanwezig om ter plekke onderzoek te doen. Als Amnesty informatie naar buiten brengt, is die altijd door meerdere bronnen bevestigd. Amnesty werkt onafhankelijk en onpartijdig en accepteert geen steun van de overheid of van politieke groeperingen. Daarom is het zo belangrijk dat Amnesty door jou gesteund wordt. Dat kan door
mee te doen aan acties  of  lid te worden, maar ook door klant te worden bij IdeŽle Verzekeringen. Amnesty is een van de instellingen die je bij IdeŽle Verzekeringen gratis kan ondersteunen: 

Steun Amnesty via IdeŽle Verzekeringen

DE INTERNATIONALE DAG VAN DE MENSENRECHTEN

De Internationale Dag van de Mensenrechten tegen discriminatie 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Elk jaar weer is 10 december dť actiedag voor Amnesty. Dit jaar wordt er wereldwijd actiegevoerd tegen discriminatie. Ook is er aandacht voor discriminatie in Nederland. Het opzetten en uitvoeren van deze actie kost Amnesty veel geld. IdeŽle Verzekeringen maakt zich zorgen om de toenemende onverdraagzaamheid in de wereld en keurt elke vorm van discriminatie af.

 Rebiya Kadeer (foto© Stefan Anderegg)

De Chinese Rebiya Kadeer werd tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege haar vreedzame
 strijd voor gelijke rechten voor vrouwen en voor de onderdrukte Oejgoerse minderheid in haar land. 
Amnesty voerde actie voor haar. Met succes! In 2005 kwam zij vervroegd vrij.

TOP

Terug: goed doel