Vorige
 

UITLEG CO2-COMPENSATIE
 

Jawel! Wij verzoeken onze cliŽnten zo veel mogelijk te lopen, te fietsen, te reizen met het openbaar vervoer en, indien mogelijk, ook te carpoolen.

Wanneer er dan toch een autoverzekering gesloten dient te worden kun je bij IdeŽle Verzekeringen terecht voor autoverzekeringen met gratis CO2-compensatie. Er is gemiddeld 85 m2 tropisch regenwoud nodig om de jaarlijkse uitstoot van een auto bij gemiddeld gebruik te compenseren. Dit komt overeen met de 7 inheemse bomen die IdeŽle Verzekeringen jaarlijks laat aanplanten voor iedere autoverzekering. Hiervoor werken wij samen met stichting het International Tree Fund en wordt een verbinding tot stand gebracht tussen verschillende bosgebieden aan de Pacifische kust van Costa Rica. Lees het verslag over de bomenaanplant.

Zo worden naast de CO2-compensatie het leefgebied en de natuurlijke migratieroutes voor allerlei diersoorten hersteld en versterkt. De eerste verbinding, waaraan sinds 1999 wordt gewerkt, loopt tussen het regenwoud van Carara Nationaal Park en het nevelwoud op de berg Turrubares. Juist de overgang tussen verschillende ecosystemen levert een hoge biodiversiteit op. Het bos zal zolang het in het bezit is van het ITF niet gebruikt worden voor houtproductie en zal zich kunnen ontwikkelen tot primair bos.


Miguel Soto Cruz.
Beheerder boomaanplant Cota Rica,
namens IdeŽle Verzekeringen.

Inmiddels is er in opdracht van de klanten van IdeŽle Verzekeringen reeds 7 hectare oerwoud aangeplant, en er wordt momenteel gewerkt aan de aanleg van nog eens 4 hectare. In totaal goed voor circa 10.200 bomen!

Wij proberen op deze manier het autogebruik niet te stimuleren of te excuseren, maar juist de schadelijke effecten ervan zo veel mogelijk te compenseren.

 

Voor hetzelfde geld verzekerd van een betere wereld!
Maatschappelijk verantwoord verzekeren.
 
Bel ons voor goed advies.
TEL: 020-4904480      e-mail: info@ideeleverzekeringen.nl

TOP
 


IdeŽle Verzekeringen:  Durgerdammerdijk 198,  1026 CM  AMSTERDAM  TEL: 020 4904480